Aj maškrtiť môžete zdravo! Vedeli ste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkach má blahodarné účinky na ľudský organizmus? Čokoláda patrí medzi najpopulárnejšie potraviny na svete. A že sa nie je čomu diviť, jej lahodná chuť doslova …
Aj maškrtiť môžete zdravo! Vedeli ste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkach má blahodarné účinky na ľudský organizmus? Čokoláda patrí medzi najpopulárnejšie potraviny na svete. A že sa nie je čomu diviť, jej lahodná chuť doslova uspokojuje naše chuťové bunky.
Na výrobu čokolády sú potrebné kvasené, pražené a mleté zrná tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrná pochádzajú z kakaových toboliek - bôbov. Čokoláda je v mnohých krajinách definovaná ako kakao, inými slovami sušina kakaových zŕn. Kakaové maslo je definované ako tuková zložka a čokoláda je ich kombináciou. Produkt je osladený cukrom a inými zložkami a je spracovaný do čokoládových tabuliek, alebo do nápoja, známeho ako „kakao" alebo „horúca čokoláda".
Na trhu je široká ponuka rôznych čokolád, ktoré sa líšia príchuťami, množstvom obsahu kakaa, tvarom a veľkosťou.
Horká čokoláda - Obsahuje minimálne 35 % kakaovej sušiny. Je bohatým zdrojom antioxidantov, ako sú napríklad polyfenoly, flavanoly, catechiny a iné. Chráni cievy pred oxidatívnym stresom, v dlhodobom horizonte tak pomáha predchádzať vzniku kardiovaskulárnych ochorení.
Mliečna čokoláda - Do mliečnej čokolády sa pridáva kondenzované alebo sušené mlieko. Podľa európskych noriem musí obsahovať minimálne 25 % kakaovej sušiny.
Biela čokoláda – Neobsahuje pevné kakaové zložky, ide o cukrársky výrobok založený na kakaovom masle.
Ľadová čokoláda – Obsahuje nerafinovaný kokosový tuk, ktorý sa v ústach rozpúšťa už pri teplote 20–23 °C a spôsobuje tak chladivý efekt.
Nesladená čokoláda – Čistý čokoládový nápoj, tiež známy ako horká alebo čokoláda na varenie.
Couverture – Čokolády, ktoré obsahujú veľa kakaového masla najvyššej kvality. Tento druh čokolády používajú predovšetkým profesionálni cukrári.
Bublinková čokoláda - Čokoláda, pri ktorej výrobe sa do čokoládovej zmesi vháňa vzduch a chladenie sa uskutočňuje v prostredí so zníženým tlakom.
Rubínová čokoláda - Čokoláda vyrábaná z rubínových kakaových bôbov. Má tmavo ružovú farbu a sladkastú a kyslastú chuť pripomínajúcu lesné ovocie.
Látky obsiahnuté v čokoláde totiž vyvolávajú sekréciu endorfínov v mozgu. Ale dajte si pozor, aby ste sa na nej nestali závislí. Závislosť na čokoláde síce nie je vedecký podložená, ale naozaj existuje.
Vyberte si z našej širokej ponuky produktov. Ponúkame čokoládové dobroty aj pre diabetikov, sladené stéviou alebo inými prírodnými sladidlami. Mliečna, biela, horká, čokoláda s rôznymi príchuťami aj čokoládové cukríky, to všetko si u nás objednáte na jednom mieste.
V prípade, že ste si nezvolili tu žiadny tovar, skúste sa pozrieť aj na kategórie Horká čokoláda a Mliečna čokoláda.
Tovar z kategórie Čokoláda sme pre vás podkladali od najlacnejších po najdrahší. V kategórii Čokoláda nájdete tovar poskladaný od najkvalitnejších kúskov. Tie najpredávanejších kúsky v kategórii Čokoláda nájdete medzi prvými.