Zloženie vlašákov je v priemere 70% tukov, 18% proteínov (bielkovín) a približne 3% sacharidov (cukrov). Veľmi prospešné sú surové aj v tekutej forme. Napríklad taký olej z vlašských orechov je skvelým zdrojom omega 3 mastných kyselín a pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Z minerálnych látok sú zastúpené napríklad horčík, draslík alebo fosfor. Obsahujú aj vitamíny B1, B2 alebo kyselinu listovú.
Sladkosti z vlašských orechov
Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je pečenie koláčov. Recepty na obľúbené osie hniezda a ďalšie sladkosti sa dedia z generácie na generáciu, pretože je to skrátka klasická vianočná lahôdka, ktorá by nemala chýbať na žiadnom sviatočnom stole.
Pozrite tiež ďalšie produkty značky Snäksy, ktoré nájdete v kategóriách Vlašské orechy, Orechy a Potraviny, nápoje. Produkt hodnotilo 5 zákazníkov a 60 % by ho odporúčalo. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Vlašské orechy.