Ako pripravovať jedlá z tapiokovej múky
Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálnu kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, na prípravu krémov, pri pečení pečiva a dezertov alebo na výrobu vynikajúceho pudingu. Ideálna je aj ako náhrada želatíny alebo ryže.
Charakteristika
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak juhoameričania a ázijskí sa spoliehajú na tapioku. Na rozdiel od miestnych škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím. Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok alebo iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri diéte s nízkym obsahom sacharidov - obsahuje totiž také množstvo komplexných sacharidov ako zemiaky. Ak sa zaujímate o zdravú výživu, tapioka by určite nem
Vyskúšajte tiež ďalšie produkty značky Wolfberry, ktoré nájdete v kategóriách Bezlepkové múky, Bezlepkové potraviny a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Bezlepkové múky.
EAN | 8594158040732 |
Značka | Wolfberry |
Veľkosť balenia | 1000 g |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky |
Alergeny | Bez lepku |
Originálny názov | Wolfberry Tapiokový škrob BIO 1000 g |